image

Promopakket voor Steden en Gemeenten

Wil je de inwoners en bezoekers van jouw gemeente in beweging krijgen? Droom je van een veilige en fietsvriendelijke stad? Wil je je bezoekers aanmoedigen om met het openbaar vervoer te komen? Of onderneem je graag concrete stappen in de strijd tegen de klimaatopwarming?

Daar maak je heel eenvoudig werk van dankzij Blue-bike. Vergroot het gebruik van onze deelfietsen in jouw gemeente met onderstaande tips!

 

Flyers

Vraag een stapeltje Blue-bikeflyers aan via gemeente@blue-mobility.be en verdeel ze op (openbare) plekken in jouw gemeente. Vermeld in je aanvraag zeker het gewenste aantal flyers (min. 50 stuks), de gewenste taal (beschikbaar in Nederlands, Frans en Engels) en het bezorgadres.

Al heel wat gemeenten legden een stapeltje flyers op plaatsen waar veel passage is: het gemeentehuis, toeristische dienst, musea, bibliotheken, winkelcentra, bedrijvencentra, mobiliteitsevents, toeristische attracties…

 

Social media

Heb je nieuws heet van de naald dat het gebruik van onze fietsen stimuleert? Laat het ons weten via gemeente@blue-mobility.be zodat we het kunnen opnemen in onze contentplanning.

Enkele voorbeelden:

  • Leuke fietsroutes die vertrekken in de buurt van onze Blue-bikelocaties; hier een voorbeeld van een fietsroute in Genk, gepubliceerd op onze website en gepost op ons Instagramaccount.
  • Getuigenissen van Blue-bikegebruikers (particuliere of zakelijke leden). Een voorbeeld vind je op de website van Slim naar Antwerpen.
  • Promotie voor events rond mobiliteit of met een duurzaam karakter.
  • Belangrijke updates rond mobiliteit in jouw gemeente.

Bijhorend beeldmateriaal en relevante links mogen ook aan ons bezorgd worden.

Zelf iets gepost over Blue-bike? Dan mag je ons altijd taggen op deze kanalen:
Facebook – Instagram X– LinkedIn

 

Vermeld Blue-bike op de website van jouw lokaal bestuur

Beschikt de website van uw gemeente over een pagina over mobiliteit of bereikbaarheid? Vergeet dan niet om Blue-bike te vermelden. Je mag onderstaande tekst aanpassen en overnemen op jouw kanalen:

Met Blue-bike heb je 24/7 op meer dan 120 locaties een fiets op zak, ook in ***naam gemeente***. De blauwe deelfietsen zijn een handige aansluiting op de trein of bus, zodat je jouw reis snel en eenvoudig kan verderzetten.

Sluit je aan via de website van Blue-bike. Een jaarlijks lidmaatschap kost € 12. Met een lidmaatschap kan je gebruikmaken van de deelfietsen op alle locaties in België en betaal je per rit. Neem een kijkje op de tariefpagina van Blue-bike voor een prijsoverzicht per locatie. Een rit tot 24u kost je maximaal €3,50. Op sommige locaties is het zelfs volledig gratis!  Met een Blue-bikelidmaatschap kan je bovendien 2 fietsen tegelijk ontlenen.

Meer info op www.blue-bike.be.

Gemeente Kalmthout gaf alvast het goede voorbeeld.

 

Spreek partners aan

Vraag organisaties en trekpleisters in jouw gemeente om Blue-bike op de bereikbaarheidspagina van hun website te vermelden.

Events, festivals, beurzen, markten, kermissen, musea, winkels, bezienswaardigheden, bibliotheken of natuurdomeinen op uw grondgebied? Ook voor deze organisaties is het belangrijk dat bezoekers makkelijk hun weg vinden. Door Blue-bike te promoten als aansluiting op het openbaar vervoer trekken ze meer bezoekers uit andere gemeenten aan.

Met Blue-bike heb je 24/7 op meer dan 120 locaties een fiets op zak, ook in ***naam gemeente***. De blauwe deelfietsen zijn een handige aansluiting op de trein of bus, zodat je jouw reis snel en eenvoudig kan verderzetten.

Sluit je aan via de website van Blue-bike. Een jaarlijks lidmaatschap kost € 12. Met een lidmaatschap kan je gebruikmaken van de deelfietsen op alle locaties in België en betaal je per rit. Neem een kijkje op de tariefpagina van Blue-bike voor een prijsoverzicht per locatie. Een rit tot 24u kost je maximaal €3,50. Op sommige locaties is het zelfs volledig gratis!  Met een Blue-bikelidmaatschap kan je bovendien 2 fietsen tegelijk ontlenen.

Meer info op www.blue-bike.be.

 

Verhuisactie De Lijn

Tijdens een verhuis staan uw inwoners het meeste open voor nieuwe mobiliteitskeuzes. Daarom bieden De Lijn, cambio en Blue-bike hulp aan in de vorm van een gratis probeerpakket voor iedereen die naar of binnen uw gemeente verhuist. Dit pakket omvat een maandabonnement van De Lijn, 2 maanden lidmaatschap bij cambio en 1 jaar lidmaatschap bij Blue-bike. Zowel cambio als Blue-bike rekenen dus enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend. Het probeerpakket kan bovendien voor het hele gezin aangevraagd worden.

Hoe kan u dit gratis probeerpakket aanvragen voor uw gemeente?

De Lijn creëerde een digitale flow die het hele aanvraag-, bestel-, en leverproces van het probeerpakket automatiseert. Deze flow kan in bestaande processen voor een verhuisaangifte geïntegreerd worden, aan het loket en via de website van de gemeente.

Geïnteresseerde gemeenten kunnen een mail sturen naar dienst.verkoop@delijn.be waarna De Lijn u alle nodige info zal bezorgen om de ontwikkelde flow te integreren in de gemeenteprocessen.

 

Persberichten

Staat er een persbericht op de planning waarin Blue-bike een tekstuele en/of visuele bijdrage kan leveren? Daar werken we graag aan mee! Neem contact met ons op via gemeente@blue-mobility.be.

In januari van elk jaar bezorgen we jouw gemeente de gebruikscijfers van de 12 voorgaande maanden met bijhorende persbericht. Dit persbericht wordt door ons uitgestuurd naar de voornaamste nieuwskanalen. Uiteraard moedigen we de lokale besturen ook om het nieuws te verspreiden onder de lokale pers en hun eigen contacten.

 

Proefaanbod voor bedrijven

Veel werknemers en werkgevers zijn op zoek naar een duurzame manier om woon-werkverplaatsingen te maken. Om hen te overtuigen van Blue-bike is het handig om ons systeem eerst eens te kunnen testen.

Hoe ga je te werk?

  1. Als je nog geen Blue-bike-account op naam van jouw gemeente heeft, maak je er eerst een aan via onze website (€ 12 per jaar).
  2. Vraag tot 4 gratis lidkaarten aan via gemeente@blue-mobility.be. We bezorgen deze zo snel mogelijk per post.
  3. Laat de lidkaarten zelf rondgaan in bedrijven in jouw gemeente. Zo kan je de 4 kaarten in januari onder de werknemers van bedrijf X laten circuleren, in februari bij bedrijf Y, in maart bij bedrijf Z, enz. Ritten die binnen de 24 uur beëindigd worden, zullen niet worden aangerekend.
  4. Na de proefmaand kunnen bedrijven vrijblijvend een lidmaatschap bij Blue-bike aangaan via onze website.
  5. We volgen het verloop graag samen met jou verder op. Wat ging goed? Wat kan beter? Welk type bedrijven is geïnteresseerd in ons aanbod?

 

Beeldmateriaal downloaden

Beeldmateriaal nodig? Dat kan u hieronder downloaden en gebruiken op uw eigen kanalen zoals een digitale nieuwsbrief, het gemeenteblad, uw website, flyers, sociale media… Graag met vermelding van de copyrights zoals aangegeven in de bestandsnaam.

Logo (svg) – Logo (png) – Banner – Afbeelding 1 – Afbeelding 2 – Afbeelding 3 – Afbeelding 4 – Afbeelding 5

Heeft u een ander formaat of andere foto’s nodig? Laat het ons weten via gemeente@blue-mobility.be.

 

Heb je vragen of suggesties? U kan ons bereiken via gemeente@blue-mobility.be.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.