image

Let's get digital: alles wat je moet weten over onze nieuwe digitale sloten

Bij Blue-bike zijn we constant in beweging om onze service te optimaliseren. Onze nieuwe digitale sloten zijn het laatste paradepaardje om die belofte waar te maken. Op één week tijd vervingen op maar liefst 41 locaties onze fietsen met slimme sloten door gloednieuwe exemplaren met digitale sloten. Aan de werking van de sleutelautomaat verandert er niets. Ook de bijhorende app wordt op enthousiasme onthaald bij onze gebruikers. 

Jouw tijd als pendelaar is namelijk kostbaar. Met de uitrol van onze digitale sloten en bijhorende app zorgen we ervoor dat je fietsrit naadloos aansluit op je trein- tram- bus- of autorit. Geen wachttijd meer bij de automaat, geen zoektocht naar fietsnummers in een lange rij. We geven jou de controle over je fietsrit via onze gloednieuwe app. Het enige wat je hoeft te doen, is de app downloaden. Maar wat betekent dit nu concreet voor jou als Blue-biker?

Geen wachttijd, geen gedoe

Met onze digitale sloten kies je zelf welke fiets je wilt gebruiken via de app. Dit betekent dat je de automaat kunt overslaan en je trip meteen kunt aanvatten. Geen oponthoud, alleen maar fietsplezier.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Neem gerust contact op via info@blue-bike.be. We staan altijd klaar om naar je feedback te luisteren en hopen dat je volop geniet van onze nieuwe digitale sloten tijdens je volgende reis!

Altijd een fiets op zak met onze nieuwe app

Bij deze nieuwe sloten hoort ook een nieuwe app. Die gebruik je om je rit te starten, pauzeren, beëindigen of om vouchers toe te voegen. Je vindt er ook een handig overzicht van al je ritten. Ook ontleningen via de sleutelautomaat zie je er verschijnen.

Onderweg pauzeren en beëindigen via de app

Via de app pauzeer en beëindig je een rit snel en eenvoudig. Dankzij een Bluetooth-verbinding is alles binnen handbereik. Je hebt geen fysieke kaarten meer nodig om een fiets met digitaal slot te ontlenen. Voor deze fietsen heb je voortaan enkel een smartphone met internet- en bluetoothverbinding nodig. De sleutelautomaat blijft wel met de fysieke lid- of MoBIBkaart werken. Op de locatiepagina kan je bekijken welk slot er waar gebruikt wordt.

Vlot op weg met deze drie tips 

  1. Zorg dat je smartphone voldoende batterij en een internetverbinding heeft om je rit te kunnen pauzeren of te beëindigen in de app. 
  2. Pauzeer en beëindig een rit altijd via de app. Bij het pauzeren van je rit via de app, slaan we je recentste locatie op en weten we dat het slot dicht was op die locatie. Dat is van belang als je fiets gestolen wordt en je aangifte wilt doen. Ook een rit beëindigen doe je via de app. Anders blijft je rit lopen en is de fiets niet beschikbaar is voor een volgende gebruiker.  
  3. Controleer in de app of je rit bij “Mijn ritten” verschijnt. Zo ben je zeker dat je je rit correct hebt afgesloten.  
Blue-bike app
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.