Voordelen voor Bedrijven

Blue-bike voor jouw bedrijf of onderneming?

Blue-bike maakt de last-mile na trein, tram, bus of autorit mogelijk door fietsen beschikbaar te stellen aan meer dan 100 treinstations, bushaltes en P&R’s.

Of het nu om woon-werk verkeer van werknemers gaat, dienstverplaatsingen of bezoekers aan jouw kantoor: met Blue-bike kan het eenvoudig en duurzaam. De tijd op de trein kan productief worden gespendeerd en fietsende werknemers zorgen voor minder ziekteverzuim.

Ook financieel zijn er enkel voordelen: uiterst scherpe dagtarieven en je betaalt enkel voor effectief gereden ritten. Ook werknemers zelf varen wel bij de fietsvergoeding.

Blue-bike, de ideale last-mile fiets voor:

 • een meeting;
 • een lunchafspraak;
 • dienstverplaatsingen;
 • flexibel woon-werkverkeer;
 • duurzame verplaatsing van bezoekers, sollicitanten, …;
 • ontspanning tijdens de middagpauze.

Het Blue-bikelidmaatschap en lidkaarten

Blue-bike aanbieden aan je werknemers is 100% fiscaal aftrekbaar. Met een lidkaart rij je steeds aan het goedkoopste tarief. Je kan zoveel lidkaarten bestellen als je wil en elke kaart kan gepersonaliseerd worden. Je krijgt maandelijks automatisch een maandelijks afschrift met alle ritten per kaart. Je kan ook inloggen op de website en de gegevens in realtime per kaart beheren.

Hoe aanvragen? Maak een account aan met je ondernemingsnummer en bestel het aantal gewenste kaarten.

Prijzen:

 • Een lidkaart kost € 12/jaar.
 • Ontlenen gebeurt per dag (periode van 24 u) en kost de eerste dag € 1,5 of € 3,5. De prijs is afhankelijk van de locatie. In Deinze, Ninove en Landegem rijd je volledig gratis.
 • Een overzicht van de prijzen en toeslagen vind je hier.

Deze prijzen zijn inclusief 6% btw.

Blue-bikevouchers

Exclusief voor bedrijven biedt Blue-bike ook vouchers aan. Die maken het mogelijk om een fiets voor 24 uur te ontlenen met een unieke toegangscode.

Om (onbeperkt) vouchers aan te kopen maak je je als bedrijf lid en betaal je 12 euro per jaar. Bestellen kan eenvoudig door in te loggen op onze website. Het account waaraan de vouchers gekoppeld zijn, blijft verantwoordelijk voor alle gemaakte ritten.

Vouchers zijn een ideale oplossing voor veel bedrijven gezien er rittenbundels in gewenste hoeveelheden kunnen worden besteld aan gunstige tarieven:

 • 1 tot 49 stuks: € 4/voucher
 • Vanaf 50 stuks: € 3,75/voucher
 • Vanaf 100 stuks: € 3,50/voucher

Deze prijzen zijn exclusief 6% btw.

Blue-bike ondersteunt bedrijfsklanten ook in de verdere interne communicatie van onze dienstverlening via een uitgebreide toolkit (informatiepakket voor werknemers, mailsjablonen, flyers…).

MAAS (Mobility as a service)

Het ontlenen van een Blue-bike is ook mogelijk via MAAS apps zoals Olympus of KBC Mobile. Dit heeft als voordeel dat je geen lidmaatschap hoeft af te sluiten bij Blue-bike, maar gebruik kan maken van je account bij de MAAS aanbieder (ook bruikbaar voor een andere mobiliteitsdiensten zoals De Lijn, NMBS, deelsteps…). Alle facturatie en administratieve afhandeling gebeurt dan via de MAAS aanbieder.

Wees een voortrekker inzake nieuwe, duurzame mobiliteit met Blue-bike!

Lees alle info in onze brochure voor bedrijven of contacteer ons op info@blue-bike.be.

This site is registered on wpml.org as a development site.