image

Blue-bike Geel

 

Geel: je komt er, je blijft er. En voortaan verplaats je je nog gemakkelijker door het bruisende stadscentrum met de deelfietsen van Blue-bike. Die verbinden de belangrijkste hotspots van de stad om ze vlot en voordelig bereikbaar te maken voor de inwoners en bezoekers. Op deze pagina vind je alle relevante informatie, updates en promoties.

Back to many Geel

Lentecampagne

Daar is de lente, daar is jouw Blue-bike! Van 1 april tot en met 24 mei geniet je in Geel van onze lentecampagne. Gebruik de promocode ‘Geelfietst’ en krijg een jaar gratis lidmaatschap ter waarde van 12 euro cadeau! Word snel lid via deze link en geef de code in bij stap 3 om van het voordeel te genieten.

Tevreden gebruiker Robin aan het woord

Enthousiaste Blue-biker Robin studeerde vier jaar industrieel ingenieur in de biowetenschappen in Geel en is nu een doctoraatstudent aan KU Leuven waarvoor hij nog regelmatig in Geel komt.
“Het systeem van Blue-bike is echt heel handig. Ik woon in Leuven en moet vaak pendelen om op de campus te zijn. Dan is zo’n Blue-bike handig om van het station naar de campus te gaan. Met het nieuwe back-to-manysysteem is het natuurlijk handig dat je op zoveel locaties meteen een fiets kunt ontlenen of weer kunt achterlaten. De fietsen zijn technisch altijd in orde en de kostprijs om 24 uur een fiets te huren is echt laag. Daarnaast vind ik Geel een heel veilige stad om door te fietsen en kan ik echt genieten van mijn fietstocht richting de campus. Zeker wanneer het zonnetje schijnt.”
Blue-bike Geel

Hoe werkt het Blue-bike deelfietsensysteem in Geel?

In Geel werkt Blue-bike met een back-to-many systeem. Dat betekent dat je één van de 125 deelfietsen kan ontlenen, verspreid over 12 hotspots in de stad en deze zonder meerkost kan achterlaten op een ander Blue-bikepunt in Geel. Een fiets ontlenen doe je via de Blue-bike app. Download hem onderaan de pagina. Voor een rit tot 30 minuten betaal je slechts € 0,50. Een rit tot 24u kost € 3,50. Ontleen je een fiets langer dan 24u? Dan gelden onze algemene tarieven voor lange ritten.

Rittijd Kosten
Rit tot 30 minuten € 0,50
Rit tot 24u € 3,50
Rit tussen 24u en 48u* + € 5,00
Rit tussen 48u en 72u* + € 10,00
Langer dan 72u, per 24u* + € 15,00

*prijzen zijn cumulatief

Hoe word ik lid van Blue-bike?

Sta jij te trappelen om Geel te doorkruisen met Blue-bike? Lid worden van onze blauwe vloot doe je hier. Met een Blue-bike lidmaatschap heb je in héél België altijd een fiets op zak. Per rit betaal je het geldende rittarief in Geel, zoals hierboven vermeld, of het algemene rittarief op andere Blue-bikelocaties in België.

Sociaal tarief voor inwoners met een verhoogde tegemoetkoming

Stad Geel zet zich in voor de gemeenschap door een sociaal tarief aan te bieden aan mensen met verhoogde tegemoetkoming. Korte ritten (tot 30 minuten) worden volledig gratis voor wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming. Dit initiatief streeft naar een inclusieve en duurzame mobiliteitsoplossing voor de Gelenaren.

Mensen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming, kunnen zich hier eenvoudig registreren. Zodra je lid bent, bezorg je je attest via info@blue-bike.be om recht te krijgen op de tegemoetkoming.

 

Locaties

Je kan Blue-bikes ontlenen op 12 verschillende locaties in Geel. In tegenstelling tot de Blue-bikepunten in de rest van het land, kan je je fiets zonder meerkost achterlaten in een ander Blue-bikepunt binnen de stadszone.

Je kan Blue-bikes ontlenen en terugbrengen op deze locaties in Geel:

 • Brukel
 • cc de Werft
 • De Bogaard
 • IOK
 • Markt
 • Muziekacademie
 • Nieuwstraat
 • OPZ
 • Station
 • Thomas More
 • Ziekenhuis
 • Zwembad
Blue-bike locaties Geel

Combineer met cambio

Ben je er net als ons van overtuigd dat mobiliteit delen de toekomst is? Naast Blue-bike deelfietsen vind je in Geel ook de deelwagens van cambio. Je vindt ze ondertussen op 6 plaatsen in Geel. Stadswagen of mini-van, elektrisch of niet. Je hebt altijd het passend voertuig in de buurt. Superhandig voor kleine of verre verplaatsing. Sluit je aan via deze link.

Standplaatsen Cambio Geel

Heb je nog vragen?

Bekijk het antwoord op onze FAQ-pagina of stel je vraag via het contactfomulier.

Blue-bike app
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.